人気ブログランキング | 話題のタグを見る

Morizo- Architectural Design Studio Story 03

Morizo- Architectural Design Studio Story 03_a0355629_21230484.jpg
This was the office when Morizo- moved into this building.
Morizo- Architectural Design Studio Story 03_a0355629_21385173.jpg
The building is long and narrow at the back and originally had a dark room at the back.
Morizo- Architectural Design Studio Story 03_a0355629_21230300.jpg
The entire floor, which was concrete, was covered with cedar pro- rings.
The tiled roof of the back room was removed and replaced with a roof that allows light to enter.
The office and meeting space were divided into an integrated and gradual space.

An era when more people used the space.
An era in which part of the building is used as a gallery.
A time when it was used as an event and workshop space.
The space has been used flexibly, changing its shape over the past 19 years.

The changeable space is a characteristic use of a Japanese house itself.

■Morizo- is committed to helping people continue to use 「old but beautiful buildings」!
e-mail:r426@jasmine.ocn.ne.jp


Morizo-が移転し当時の事務所。がらんとしてます。
建物は奥に細長くて、元々は奥に暗い部屋がありました。
コンクリートだった床全域に杉のプロ―リングを敷き、
奥の部屋の瓦屋根を撤去し、光が入る屋根に変えて、
事務所と打合せスペースを一体的かつ、緩やかに分けました。

使う人が増えた時代、一部をギャラリーとして使う時代、イベントやワークショップスペースとして使う時代、、、
空間はフレキシブルに19年間形を変えながら使われ続けています。

可変可能な空間、それは日本家屋の特徴的な使い方そのものです。

by morizo-archi | 2022-06-22 21:15 | Morizo- | Comments(0)

建築設計室Morizo- 設計士の目線で暮らしや空間のあれこれを発信します。(プライバシーポリシーについてMorizo-は「個人情報保護法」を守ります)


by morizo-archi